onsdag 16 september 2009

Inskrivningen klar

Klockan 7 i morse lämnade jag Theddy hos goda vänner för att 7.30 infinna mig på ortopeden på Vrinnevisjukhuset. Möttes av ett vänligt mottagande. Hela dagen var inbokad och började med provtagningar och samtal med sjuksköterska. Vi var flera patienter som samlades, några som skulle opereras samma dag och fyra av oss som ska opereras nästa vecka. Tre knäoperationer och jag ensam med höftoperation. Vi bjöds på kaffe och smörgås, vilket smakade jättegott. Så följde samtal med läkare och EKG. Till min stora glädje var nu blodtrycket tillbaka till normal nivå, dvs 110/80. Måste ha varit en tillfällighet i maj då det låg på 150.

Vi hade tidigare fått en broschyr som innehåller viktig information om allt som rör operationen och den gicks igenom tillsammans med en sjukgymnast. Mycket att tänka på så att man inte sitter eller rör sig fel, hur man ska ligga och vilka träningsrörelser man ska börja med. Mycket givetvis för att undvika blodpropp i benet. Därefter följde för min del ett samtal med arbetsterapeuten, som gick igenom olika hjälpmedel som man ska använda. Jag känner ju till det mesta sedan tidigare, men fick tips om hur jag ska använda griptång och strumppådragare. Dagen avslutades med samtal med narkosläkaren, som förklarade att jag får ryggbedövning och en avslappnande spruta, som jag själv får bestämma styrkan på tillsammans med narkossköterskan. Vill absolut sova och inte känna någonting av det som sker under operationen. Bestämdes att jag får läggas in redan på tisdag kväll för förberedelserna inför operationen den 23 september.

Det blev några stunder för stickning. Håller på med ytterligare ett par vantar, trefärgade i blått, rosa och vitt. Hann också titta in till Kine och få en liten pratstund med henne. Hon opererade sitt knä i måndags och kände sig skaplig idag och får åka hem i morgon torsdag. Vi bestämde att vi får ha ett eget stickcafé hemma hos mig, när vi känner oss litet bättre.

Tack för alla uppmuntrande kommentarer. Det känns så fantastiskt att så många tänker på mig och önskar lycka till med operationen.

8 kommentarer:

 1. Du kommer bli som ny,Metta!
  Hoppas vi ses en stund idag på stickcafe´.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 2. Skönt att allt var bra så du kan få göra din operation. Tiden går fort nu och snart är allt klart och du är pigg och fri från värk och rörlig som aldrig förr.

  SvaraRadera
 3. Här kommer ytterligare en lycka till hälsning! Hoppas att op. går bra och att du tillfrisknar snabbt efter den.

  Ps. Jag trodde att inskrivningen var samma dag som operationen!

  SvaraRadera
 4. Här kommer även hälsningar från norr! Lycka till med operationen och hoppas du blir helt fri från värk och elände!

  SvaraRadera
 5. Lycka till nästa vecka och att du får bli av med värken nu. :-)

  SvaraRadera
 6. Så skönt att det närmar sig slutet på all smärta (även om det säkert gör ont även efter op. är det ju en annan sak)! Skönt också att det löst sig hyfsat bra för KM under tiden.

  Jag ska hålla tummen den 23:e för att du får sova gott och att op. går bra.

  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 7. En till varm hälsning med ett stort lycka till! Tänk vilka "renoveringar" man kan göra nu för tiden. Kram Susanne

  SvaraRadera
 8. Vill bara önska dig lycka till inför operationen i morgon. Hoppas allt går bra och att vi får se dig på bloggen snart igen.
  Kram från gotland

  SvaraRadera