söndag 2 augusti 2009

Färdig för blockning

Det har varit tyst på bloggen, då jag hållit på med uddstickningen på "Den blomstertid" och inte ville skriva något förrän jag var färdig. Vet inte om det beror på att jag stickat med det tunna garnet "Grignascos merinosilke" som gjorde att det gick så långsamt. Inte mer än 13-17 maskor på varvet, som skulle stickas ihop med sjalens 401 maskor, men med 800 vändningar av arbetet har det tagit sin tid. Nu är den klar för blötning och blockning. Så här ser den ut oblockad. Jag visar också en detaljbild, där det kanske framgår litet bättre hur den ser ut med de svagt gröna, rosa, blå och silvervita pärlorna.

Har varit en ganska händelselös vecka. På torsdagen träffade jag Ella och Teta på Gubbens Trädgårdscafé för en stunds stickning. Uppehåll så när som på några regndroppar, men eftersom vi satt under parasoll fungerade det bra.

En händelse har jag lyckats förtränga. Förra söndagen tuggade jag sönder en gammal lagning i underkäken. Gjorde inte ont, men den vassa kanten skavde mot tungan och det kändes inte behagligt. Typiskt att sådant händer när min tandläkare har semester. Ringde jourtandläkaren och fick komma dit på tisdagen. Han slipade bara ner den vassa kanten, då vi tyckte det är bäst att min ordinarie tandläkare får bestämma om det måste bli en stifttand eller om det går att laga på annat sätt. Den här gången kostade besöket bara 10:- kr, då jag fick utnyttja tandvårdsbidraget på 300:-. Besöket hos min ordinarie tandläkare lär kosta desto mer, när jag kan få någon tid att komma dit. Han återkommer i morgon efter sin semester.

En dag tog jag med Theddy på en tur till den närbelägna skogen för att plocka litet blåbär. Visste inte om jag skulle klara det, men så länge jag inte vred på kroppen gick det bra. Fick ta det mycket försiktigt och lyckades bara plocka ca 7 dl och hittade 6 små kantareller. Igår kom ett telefonsamtal från min vän A-M och hon undrade om jag ville ha litet kantareller. Vilken lycka! Det är klart att jag ville. Hon och hennes man hade hittat jättemycket och då tänkte hon att jag har det svårt att ta mig ut i skogen. Tack A-M för omtanken!!

4 kommentarer:

 1. Sjalen är ljuvlig.
  Dottern var ute igår och plockade kantareller.Mums..det är helt underbart med lite gräddstekta kantareller på rostat bröd.Skönt att ha vänner som tänker på dig.Ta det lugnt på promenaderna.
  Kram/Ella.

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb du lagt ner, den är superfin.
  Vilken tur att du har så goa vänner som tänker på dig och vill dela med sig av dessa gula juveler. Hoppas de smakade riktigt gott. Tror inte jag fått ihop 7 dl blåbär, men det gör inget, jag blandade med hallon och det blev en jättegod paj av det också.

  SvaraRadera
 3. Härligt med vänner som bjuder på kantareller!! Sju deciliter blåbär är inte dåligt att få ihop.

  Sjalen ser otrolig ut. Det ska bli spännande att få se den blockad.

  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 4. Så vacker sjalen blev. Kantareller är gott. Vi ska ut till veckan och se om vi hittar några.

  SvaraRadera