söndag 17 maj 2009

Trädgårdsdagen hotad

"Ska lördagens Trädgårdsdag vid Färgargården bli den sista?" Ja, den frågan kunde vi läsa i fredagens NT. Både Trädgårdsdagen och Höstmarknaden hotas när Tekniska nämnden ska spara pengar och 150.000 skulle man få in på att lägga ner de populära evenemangen. Det är bara att hoppas att man kan hitta något annat att spara på, då dessa båda attraktionerna drar ca 10.00 besökare till Färgargården under några timmar. Stadsträdgårdsmästaren säger att PR-värdet av Trädgårdsdagen och Höstmarknaden inte kan överskattas. Publiken vet att man kan lita på både utställare och föredragshållare och det goda ryktet har spritts och många besökare kommer resande långtifrån. Ärendet om eventuell nedläggning kommer upp vid Tekniska nämndens sammanträde den 28 maj. Då får vi hålla tummarna att man hittar något annat att spara på.

Jag brukar alltid vara där i god tid, men av olika orsaker blev jag försenad i går morse och kom inte till Färgargården förrän klockan 10.30. Fullt med folk trots att det officiellt öppnar klockan 11.00. Fick leta parkeringsplats och sedan var det bara att trängas och försöka ta sig fram till de olika stånden. Tycker inte om för mycket folk, blir litet virrig och hade svårt att hitta det jag hade tänkt köpa. Till slut blev det 2 pelargoner, 2 perenner och 1 körsbärstomat. De gula tomaterna hade tyvärr tagit slut.
Som vanligt var det en underbar dag med sol från en klarblå himmel. Här är några bilder jag tog i trängseln på gårdagens Trädgårdsdag. Bl.a. höll man föredrag om och visade brudkronor som man kan tillverka från naturen.


1 kommentar:

  1. om hittar en annan spargris. Det verkar ju helt fel att spara på något som fungerar bra.
    Det verkar ju väldigt trevligt!
    Må gott

    SvaraRadera