torsdag 14 maj 2009

Hundpromenad och mer värk

Min trädgård ser för närvarande ganska bedrövlig ut. Inga växter som blommar. Hoppas kunna göra några bra inköp på lördag, då det är trädgårdsdag på Färgargården. Det är bara äppelträdet som håller på att slå ut sina blommor.Så för att få några vackra bilder tog jag kameran med mig i morse på hundpromenaden. I mina grannars trädgårdar hittade jag följande blommande rabatter.

Som avslutning får det bli dessa underbart vackra japanska körsbärsträd.

Den här veckan har känts jobbig. Har fått mer värk i vänster höft från jumsken ner till knät. Hämtade i går smärtstillande tabletter på apoteket, så vi får se om de hjälper. Har börjat använda kryckäppen både ute och inne, då det ibland känns som om benet viker sig och jag är rädd att ramla. Fick också besked att man inte ska göra några höftoperationer under sommaren, vilket betyder att jag får vänta till september innan jag kan bli opererad. Apoteket i Hageby har flyttat till nya lokaler och i samband med nyinvigningen hade man fri blodtrycksmätning. Ingen fara, tänkte jag, då jag alltid haft lågt blodtryck. Men den här gången var det systoliska trycket 150 och bör inte vara över 140. Fick rådet att göra en ny mätning om en månad för att se om det är fortsatt högt. En bidragande orsak kan vara den psykiska stressen, som jag känner av ibland. Har för närvarande låg stresstolerans och "går gärna i taket" för minsta motgång.

I eftermiddag är det dags för en sväng till stick-cafét på Vetekornet. Har ordnat tillsyn till maken, så jag kanske kan koppla av några timmar med litet stickning och social samvaro med stickvännerna.

5 kommentarer:

 1. Du hörs verkligen behöva få gå på stickcafe och få lite avkoppling för både kropp och själ. Ha så trevligt!

  SvaraRadera
 2. Så jäkligt att behöva vänta ända till september med värken!

  Oroa dig inte så mycket över trycket för det är troligast stress och värk och skillnad på tio kan man ha ibland utan att det betyder något.

  Använd sommaren till det som gör det lättare för dig och hoppas du kan få några bättre dagar också..

  För mig är värmedyna och spännande ljudböcker ihop med värktabletterna ett sätt att glömma det värsta ibland..

  Sticka på!

  SvaraRadera
 3. Metta!
  Värk kan ställa till med mycket. Har man ont sjunker stresstoleransen till noll. Så ska man försöka att inte visa det och då stiger trycket.
  Tänker på dig. Tänker på er båda.
  Må gott

  SvaraRadera
 4. Kom att tänka på att när jag var inne för gallan i januari var mitt tryck högre än vanligt när jag kom till akuten,men när jag fått bort smärtan var det lika lågt som det brukar.Håller tummarna för att du ska få hjälp fortare än de sagt.

  SvaraRadera
 5. Då kanske vi ses på Färgargården :-) Jag tänkte också ta en tur dit.
  Hoppas att värken lättar lite för dig.

  SvaraRadera