söndag 18 januari 2009

"Pyttetäcke 2" m.m.

Söndagen den 11 januari, när jag drog upp persiennen, såg jag den mest fantastiska soluppgång och var bara tvungen att fota den. Sedan dess har bilden funnits i kameran och kom fram först idag, när jag skulle använda kameran för att ta nya bilder.I början av 2008 föreslogs att vi i Stjärnkviltarna skulle sy "pyttetäcken" för att skänka till neonatalavdelningen på Vrinnevisjukhuset för att delas ut till för tidigt födda barn. Jag sydde genast ett täcke och idag har jag avslutat "pyttetäcke 2". I morgon ska alla täcken samlas in för att ställas ut i ABF:s lokaler i Norrköping under hela februari månad. Därefter ska täckena överlämnas till Vrinnevi.På grund av dåliga ljusförhållanden fick jag fota ute på altanen, där det tyvärr blåste en aning och täcket fladdrade i vinden. Nedan detalj av två av blocken.
Så har jag stickat färdigt muddarna i mosaikstickning och börjat på ett par tvåfärgade vantar, som jag stickar i Smart från Sandnes Garn med inspiration från Elizabeth Zimmermann´s "Knitter´s Almanac".

6 kommentarer:

 1. Vilka söta täcken! Inte dumt med en sån varm och vacker start i livet, när man har så bråttom ut!
  Vi saknade dig på cafét idag! Det var så trevligt. Den där härliga känslan av flödande inspiration infann sig äntligen, efter lite "torka" ett tag.. Kram till dig, maken o Theddy!

  SvaraRadera
 2. Oj så fina täcken! De små liven kommer att må gott under dem!

  SvaraRadera
 3. När vi räknade alla inlämnade "pyttetäcken" vid gårdagens träff med Stjärnkviltarna, visade det sig att vi har 76 täcken att överlämna till neonatalavdelningen. Helt fantastiskt.

  Täckena visas under hela februari månad. Återkommer med fler bilder från utställningen.

  SvaraRadera
 4. Helt underbart, både täcket och soluppgången.
  Och nya fina vantar på gång.
  Kikar du in hos mig så får du något.
  Må gott

  SvaraRadera
 5. Oj en sån fin soluppgång och oj, oj oj så fina täcken och ett sånt härligt ändamål. Önskar att jag bodde närmare så att jag kunde åka och titta på täckena.

  Boel

  SvaraRadera
 6. Underbart goa täcken! Härliga vantar också, blir så inspirerad av att läsa din blogg! Hoppas vi ses i morgon måndag.

  SvaraRadera