söndag 2 mars 2008

Förkylningsvecka

Trodde jag hade klarat mig från förkylning den här vintern, men icke så. Natten mellan tisdag och onsdag vaknade jag av att det sved i halsen och att jag hade svårt att svälja. Försökte på onsdagen kurera mig med olika preparat och tyckte att jag kände mig något bättre. Torsdagen och fredagen var jättejobbiga, men fortfarande var det bara halsen som gjorde ont. På lördagen var det så dags för den besvärliga hostan, som alltid är jobbigast på nätterna. Just nu känns det skapligt. Har tillgång till en inhalator, som jag tidigare fått utskriven för min besvärliga hosta. Hoppas det hjälper och att jag får sova i natt. Tidigt i morgon bitti ska jag lämna bilen till verkstan och får den först på fredag.
Något stickcafé har det inte blivit under veckan och inte så mycket stickat heller. Har inte börjat på marssockorna ännu, då jag inte vet vilket garn jag ska välja. Håller på med mina Slippery, som går väldigt långsamt att sticka. Har börjat på socka nummer 2, men det dröjer innan jag har någon bild på dem.
Under veckan har jag sytt i stället. I gruppen Stjärnkviltarna har vi bestämt att så många som möjligt ska sy var sitt "pyttetäcke", som ska skänkas till avdelningen för för tidigt födda barn på Vrinnevisjukhuset. Täckena ska vara 70 x 75 cm med framsida i lappteknik och baksida i flanell (ingen vadd mellan). Så här blev mitt bidrag dels en bild av hela täcket och dels en detalj med en av nallarna.

7 kommentarer:

 1. Vilken underbar ide! Önskar att jag kunde sy, men mina försök har ej varit vackra. Stackars min mormor som har fått dras med mina ideer. :-)
  Är tanken att de ska få ta med sig täcket hem eller ska de stanna kvar på sjukhuset?

  SvaraRadera
 2. De var jättefint ditt täcke, säkert skönt för dom små bebisarna attt sova under.
  Hoppas din förkylning ger med sej.
  Ha de så gott de går.
  Eva.

  SvaraRadera
 3. Krya på dig. Förkylning gör ingen menniska glad. Så fint täcke. Finlir skulle jag vilja säga. Må gott

  SvaraRadera
 4. Så vackert..Metta.Jag blir rörd när jag vet vad detta skapande ska användas till.Johannes har sitt täcke och det passar så bra.
  Skickar kort snart..Camilla är så glad o stolt över täcket som många beundrat.ha det bra./Mormor Ella.

  SvaraRadera
 5. Åhh himlars va sött!! Krya på dig vännen! Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Vilket fint täcke.Vad jag önskar att jag hade tid att sy lite.Har ett ganska stort lager av lapptäckstyger och är medlem i Rikstäcket.Här i Linköping finns det ju ingen lokalavdelning,så man blir inte sporrad av andra.

  SvaraRadera
 7. Tänk så fina täckena blev! Mammorna till de små nyfödda blir säkert jättelyckliga och visst får de ta täckena med hem?
  Krya på dig så vi kan ses på torsdag. Kram Kine

  SvaraRadera