söndag 9 november 2008

Syfestival

På fredagen var vi 7 stickglada damer från Hemstickan/Vetestickan som åkte till Kista med Rejmyrebuss. Det var dags att besöka Syfestivalen. Det märktes att anläggningen är ny och personligen tyckte jag bättre om Sollentunamässan. Kanske för att jag varit där flera gånger. Bl.a. var det inte lätt att få något att äta. När jag stått i kö en längre stund för att få kaffe och en smörgås, visade det sig att smörgåsarna var slut, då man saknade bröd och inte visste när det skulle komma något. Blev litet sur där jag stod med mitt kaffe. Fick pengarna tillbaka och dessutom fick jag en megastor kanelbulle till kaffet som "tröst". Det var allt jag levde på hela dagen, så jag var rejält hungrig när jag kom hem.
Hade fått broschyren hemskickad, så jag hade redan prickat in de för mig mest intressanta utställarna. Började vid Stickas monter, där jag återsåg flera medlemmar, som jag nyligen träffat i Sundsvall.

Så var det dags att gå runt och titta på alla underbara garner. Så fantastiska garner det finns och vilka färger. Vill ha så mycket, men besinnade mig, då jag faktiskt har en del hemma som jag måste ta hand om först. Det blev till slut 2 härvor jakgarn från Stäkets Hantverk & Design, en härva gotländsk ekoull i ärtgrönt från Huskroken och en härva estniskt garn röd/blå/lila toner. Utöver garn blev det en bit grytlappsvadd, då jag ska sy några grytlappar till julmarknaden. På väggen skymtar Festivalsjalen.
Det trevliga med dagen var att träffa så många vänner, bl.a. mina quiltvänner Marie (Textilia), Yvonne (Syrum Q) och Ebon. Vi träffades år 2000 när vi deltog i en quiltresa till USA, som Marie anordnade. Så träffade jag Sanna, som var medlem i Stjärnkviltarna när hon bodde i Finspång och som också deltog i lokalföreningsträffen i Sundsvall. Men det allra trevligaste var mötet med min bloggvän Linda, som jag nu fick träffa "live". En speciell känsla att inom loppet av två veckor ha fått möta två av mina bloggvänner, Linda och Eva i Halmstad .

Mycket trötta och hungriga var vi åter i Norrköping klockan 18.45. Tack mina stickvänner för en trevlig dag.

5 kommentarer:

 1. Vilka Garner!!Jag ska åka till Mässan nästa år!Tänkte på er hela dagen,hade gärna klämt och klappat garner med er.
  Men kanske ska man ta med lite matsäck!!Bedrövligt att de inte kan
  få det att fungera med mat och kaffe!.Det har ju varit krångligt varje år.Kanske ses vi idag på
  stickcafe´?Kram/Ella.

  SvaraRadera
 2. Jag blir så sugen på syfestival!!! Lyckades ju jobba i år också.
  Må gott

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att det inte fungerade med maten.På lördagen verkade det lite bättre,nu åt jag ju lunch i utställarnas matsal förståss(helt utan kaos var det inte där heller,mat som tog slut och så+ovan personal)jag och A hade jobbat innan det var dags för lunch så vi fick låna utställarid:n.Kaffe innan vi åkte hem var inte heller några svårigheter med.

  SvaraRadera
 4. Ja det var verkligen roligt att ses! Vilka fina garner du fick med dig hem!! Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Så fina garner du hittade. Jag hittade också lite JAK-garn, det skall bli kul att sticka av det och se hur det känns.

  SvaraRadera