onsdag 10 september 2008

Stockholmsresa

Idag var det dags för KM:s årliga besök hos sin hjärtläkare på Sophiahemmet. I samband med läkarbesöket brukar vi stanna några dagar i Stockholm, då vi kan bo hos min bror och svägerska i Täby. Det gjorde vi också den här gången.

I måndags var det till att stuva in Nisse och Theddy tillsammans med rullstol, rollator, hundbur och övrigt bagage i bilen och styra kosan mot huvudstaden. Regn och åter regn under hela resan. Usch så trist det är att köra bil i regnväder. Varje gång jag blev omkörd (alla håller ju inte hastishetsgränsen) så sköljde det över bilen, så jag knappt såg något framför mig. Som tur var gick det bra och vi kom fram till slut.

Hade sett att det finns en garnaffär Trassel i Roslags Näsby (bara en liten bit ifrån där min bror bor), så jag lockade med min svägerska dit. Där fanns en hel del garn att välja bland. Sökte ett passande garn till "Mystic Earth KAL", som startar snart. Det blev till slut 6 nystan Drops Alpaca i en brungrön ton, som jag tror ska passa.Tyvärr hade jag inte kameran med mig, så jag kunde ta någon bild på affären och det angränsande stora rummer, där det hålls kurser och stick-café på lördagarna.

På tisdagen besökte jag min bästa väninna Ulla, som jag känt sedan vi gick i samma klass i flickskolan. För några år sedan hade avgångsklassen 50-årsjubileum och sedan dess har Ulla och jag träffat några av skolkamraterna, när jag kommer till stan. I år blev vi bara tre Ulla, Kerstin och jag. Eftersom Ulla är en riktig svampexpert fick vi en mycket god lunch bestående av varma svampsmörgåsar och sallad. Eftermiddagen ägnades åt glada minnen, men jag fick också visa några av mina stickade alster, sjalar och sockor, som jag fick mycket beröm för.Så var det då tid för läkarbesöket idag. Det var bara positivt och Dr L. var så nöjd med Nisses hjärta och sa att klaffen, som opererades in för 24 år sedan, fungerar mycket bra. Det är bara kroppen i övrigt som är skröplig. Hemfärden blev sedan som en mardröm. Det började när jag körde ut på Valhallavägen, som man tydligen helt håller på att "bygga om". Jag har ju gjort den här körningen till Sophiahemmet så många gånger och har tidigare lärt mig i vilken fil jag ska ligga och när jag ska byta fil för att komma rätt. Så inte nu. Jag uppfattade på en skylt att man skulle göra en svag sväng åt vänster, men såg inte när och plötsligt är det någon som tutar ilsket på mig och håller på att köra på mig. Hur jag klarade mig vet jag inte. Ibland tror jag att jag har en liten skyddsängel som vakar över mig. Rädd blev jag i alla fall. När vi sedan kommer till Norrtull och ska ta oss till Essingeleden, ligger jag i den fil jag brukar, men plötsligt är vi på väg mot Haga i stället. Som tur är kunde vi svänga av och ta oss till Karolinska Sjukhuset, där vi kunde vända och sedan krångla oss fram, så vi till slut var ute på Essingeleden. Som tur var flöt trafiken till Norrköping bra och inga fler incidenter inträffade. Oh så skönt det var att vara hemma igen.

I morgon blir det stick-café på Hemgården och det ser jag fram emot, då det tyvärr inte blivit så mycket stickat under de här dagarna.

8 kommentarer:

 1. You look lovely in your sweater!!

  SvaraRadera
 2. Skönt att vara hemma efter en sådan resa.Svårt nog att hitta i Stockholm utan vägbyggen.Det kan ta väldig tid att hitta rätt om det blir fel.
  Hoppas vi ses en stund idag på cafe´.Ha det gott./Ella.

  SvaraRadera
 3. Tufft att ge sig iväg och köra bil i Stockholm! Jag brukar fega ur o ta tåget.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det låter som en skicklig manöver att klara stockholmstrafiken, särskilt ombyggnader så där.Tack för visiten på min sida :-) Tyvärr måste jag meddela att jag inte kommer att vara med på färgargården nästa lördag, synd men det blir något annat tillfälle. Jag hoppas ni får trevligt.

  SvaraRadera
 5. Vilken dramatisk resa du haft! Minns när vi körde till Hammarö i hällande regn - inget kul faktiskt. Förstår att dina alster blev beundrade - du är fenomenal!
  Kram
  Kine

  SvaraRadera
 6. Men usch, låter som en jobbig hemresa. Det är läskigt att köra i stockholm med alla filer och hastigheten alla befinner sig i.

  Jag ska också vara med på Mystic Earth. Har köpt Kauni Lace från Garnkorgen i färgen Ljus Oliv, så min blir lite ljusare. Garnet du har köpt tror jag blir jättefint till den!

  Hoppas ni får en fin helg!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. Hej
  Skönt att vara hemma?
  Jag har inte bestämt mej ännu för vilket garn jag ska ha till Mystic Earth, de är svårt. Varför inte ett alpaka garn, färgen ser jätterbra ut.
  Må så gott i helgen.
  Eva.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker du är modig som ger dig på Stockholmstrafiken.Fast det där med filer kan vara nog så knepigt även i Norrköping,jag tycker nog inte att den stan är så värst välskyltad.

  SvaraRadera