fredag 29 augusti 2008

Efterlängtad bok m.m.

Har under en längre tid försökt beställa Elizabeth Zimmermanns bok "The Opinionated Knitter" utan framgång. När jag var med på stickstämman på Hammarö fick jag syn på boken och frågade ägaren var hon skaffat sin bok. "Den är köpt direkt från förlaget Schoolhouse Press" fick jag till svar. Efter hemkomsten la jag sedan en beställning, fick bekräftelse direkt och häromdagen fick jag min efterlängtade bok att hämta på ICA (posten). Det fick bli en födelsedagspresent till mig själv.I går torsdag hade stickcaféet, som vi i sommar haft i Gubbens Trädgård, fått flytta inomhus till Vetekornet på grund av dåligt väder. Vi blev 6 damer som fick en trevlig stick- och pratstund. Det gäller bara att ha en enkel stickning att sticka på, då det är lätt att tappa koncentrationen och vips kan det blir ett fel, så man får repa upp. G fick lära sig dominostickning av L och tips om mönster och beskrivningar utbyttes. Torsdagen den 4 september startar Hemstickorna höstens stickcaféer på Hemgården.


I början på sommaren anmälde jag mig att delta i Vi 2 i sommar, dvs jag skulle börja med tvåändsstickning. Tyvärr hade jag litet för hög ambitionsnivå och för många andra projekt på gång. Med hjälp av Kine försökte jag lära mig tekniken,, men det var ändå svårt att komma igång. I sista stund har jag nu lyckats komma en liten bit på väg och så här långt har jag kommit. Vantarna, som jag tänkt sticka under sommaren, får bli ett projekt för vintern i stället.

3 kommentarer:

  1. That's a great book! I love reading it.

    SvaraRadera
  2. Ingen dålig början.Jag ska nog ta upp tvåändsstickningen igen jag också,men jag har en del andra vantar jag vill sticka också plus en del annat.

    SvaraRadera
  3. Vilken fin början på vantarna! Synd att jag missade er i torsdags, men jag hade besök. Kanske ses vi på Vetekornet nån gång snart? Kram Sofia

    SvaraRadera