onsdag 23 juli 2008

Marley

Det här inlägget kommer mest att handla om en speciell bok, som jag läser nu och som jag fått låna av en väninna, "Marley och jag" av John Grogan. Den har underrubriken "Livet och kärleken med världens värsta hund". Boken handlar alltså om Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund, och har sålt i otroliga 2,5 miljoner exemplar.

John och Jenny skulle just börja sin gemensamma tillvaro och bestämmer sig 1991 för att skaffa en hund. In i deras hem kommer Marley, en gyllengul labradorvalp, som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet. Varken lydnadskurser eller lugnande medel hjälpte. Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Det är en berättelse om villkorslös kärlek och lojalitet, om hur en hund kan lära oss vad som verkligen betyder något. För familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva, som de fick ha i sitt hem i tretton år. Se mer här.

I måndags satt vi och tittade på "Mannen som talar med hundar" på TV4+ och ser när Cesar Millan besöker familjen Grogans hem i Pennsylvania, där de bor med sina tre barn och sin nya labrador Gracie. Programmet kommer i repris söndag 27 juli klockan 11.15 i TV4+.

Håller fortfarande på med min February Lady Sweater och har nästan bara en ärm kvar att sticka. Hoppas snart bli färdig så att jag kan visa bild på den. Har inte velat börja på någon ny stickning förrän FLS är klar, men nyss fick jag veta att Spring Forward blir Stickameras augustisocka, som jag länge tänkt sticka. Det blir nog att jag startar med den i morgon på Gubbbens stick-café, då koftan är otymplig att sticka på där.

3 kommentarer:

 1. Jag brukar säga att"Det är synd om människor som inte kan umgås med djur".Hundar används som utbildning och social rehab. i USA´s fängelser för grovt kriminella män och har visat sig göra underverk!!Även hästar!Fantastiskt att se dessa män omvärdera hela sitt liv och komma på rätt sida,när de fått sköta om en hund/häst i ett år!Vi ses i morgon på Gubbens.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på att åka till Norrköping i morgon.Nu märker jag att det i alla fall är några som tänker sig dit,kul!

  SvaraRadera
 3. Monica Hansen23 juli 2008 12:59

  Fint boktips, tack:)

  SvaraRadera