tisdag 17 juni 2008

Nytt bokpaket

Har länge gått och väntat på att Linda Olssons andra bok skulle släppas från Bonniers. I förra veckan var det dags och jag la en beställning hos Adlibris och passade på att köpa "Knitting Vintage Socks" av Nancy Bush på samma gång. Stickboken var försenad från förlaget, men nu har jag fått mina båda böcker.

Linda Olssons nya bok heter "Sonat till Miriam" och den här gången har hon valt en man som huvudperson. Jag tyckte mycket om "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" och vad jag har hört ska den här boken vara minst lika bra. Hon skriver ju på engelska och böckerna översätts till svenska. Hennes stil är lågmäld och ödmjuk och mycket detaljrik. Ser fram emot några sköna lässtunder i midsommar.

Sockor fascinerar mig mer och mer och naturligtvis blev det en sockbok som får ta plats i mitt stickbibliotek. Har fler på min önskelista, så jag får väl ge mig själv några böcker till nästa födelsedag. Är med i ett sockprojekt "The Froot Loop Group", där vi stickar Knitty´s Froot Loop Socks. Stickar i Trekking XXL från Zitron. Kommer troligen att avsluta första sockan under fotbollsEM i kväll.

11 kommentarer:

 1. I love Knitting Vintage Socks! It has so many great sock patterns and I love reading the history of the patterns!

  And your Froot Loops look great! I started my second pair last week and I like the colour much better this time.

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen flitig Metta! Så fina sockor du gör. Tyvärr ser jag inte att jag har samma tid som du att sticka, men jag försöker hinna med att sticka månadssockorna. Har ena sockan klar och tar med mig den andra på resan, trevlig midsommar önskar jag dig! Kram Kine

  SvaraRadera
 3. Jättehärligt garn!!Vackra mjuka färger.Ser så sköna ut.Jag stickade en socka på resan till Värmland(storlek:43)igår.Den andra började jag på vid TV:n.Får ta med en omgång till Johnnys sockor Storlek:46)att sticka när vi åker idag till Helsingfors.Bra buss-stickning till och från färjan.Sticka lugnt.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 4. Hej Metta!
  Jag såg också programmet med Elizabeth hos Oprah och beställde boken samma dag. Den kan varmt rekommenderas! Den nya av Linda Olsson vill jag också läsa, älskade hennes förra! Önskar dig en trevlig midsommar också! Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Fina sockor du stickar.På söndag har jag lovat vara med och räkna en massa sådana garnnystan och mycket annat härligt.Gissa var!Ha en riktigt trevlig midsommar.

  SvaraRadera
 6. Jag gillade också "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" så jag ska nog köpa även den nya. Borde ladda upp för semesterläsningen nu. Fast det kanske bara blir stickning för hela slanten.

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte heller vad jag ska ha för garn till min February Lady Sweater. Tänkte att jag skulle använda något jag har... *borde verkligen det* =)

  SvaraRadera
 8. Clover blev ju fina. Har köpt garn men ännu inte kommit igång. Fina böcker.Önskar dig en fin midsommar. Må gott

  SvaraRadera
 9. Clovers ja,Insåg ju att jag måste börja om jag ska kunna hänga med ett tag till. Så blev det genast stopp på c4f. Trög eller? Kan du ge mig ett tipps?

  SvaraRadera
 10. Eva:

  C4f betyder att du använder 4 maskor för att göra en fläta. Jag använder mig av en extrasticka, där jag sätter de 2 första maskorna framför arbetet , stickar de nästa 2 maskorna från huvudstickan och avslutar med de 2 maskorna från extrastickan. Du får då en vridning som bildar ett litet flätmönster. Om det står c4b gör du på samma sätt men håller extrastickan bakom arbetet.

  Hoppas det här hjälper dig.

  Ha en bra fortsättning på midsommaren. /Metta

  SvaraRadera
 11. Jättetack. Det löser alltihop. Kram

  SvaraRadera