måndag 23 juni 2008

Fläderblomssaft

Hade inte tänkt göra någon fläderblomssaft i år, då jag trodde att jag hade kvar sedan förra sommaren. Men när jag checkade i frysen, fanns det bara en burk kvar. Jag fryser alltid saften i ½ liters plastburkar, som jag tar fram efter behov. Nu är det ju gott att ha i vinter och eftersom det finns massor av fläder i vår lilla skog, tog jag Theddy med mig och vi plockade ett 60-tal fina blomklasar. Citroner, socker och citronsyra köptes hem och en sats gjordes i ordning i en stor bunke. Nu är det snart dags att sila saften och frysa in den.
Förra sommaren var Emma, som bor i Auckland (NZ), på besök hos sin mormor (min granne). I år har Emmas farmor och hennes väninna hälsat på i stället och jag passade på att skicka med ett brev till Emma från Theddy (som hon gillar väldigt mycket). Skickade med ett Perdita-armband i rosa med en silvertråd i, då jag inte hade några pärlor hemma . Anmälde mig till February Lady Sweater KAL, men när jag inventerade mitt garnförråd visade det sig att jag inte hade något lämpligt garn för det här projektet. Midsommar och inga affärer öppna, varför jag inte kunnat börja stickningen ännu. Hittade först inget lämpligt garn i våra 2 affärer i Norrköping, men kom ihåg att en av deltagarna skulle sticka i Sunny (bomullsgarnet jag tidigare köpt till krokning) och köpte till slut 6 hg i en fin marinblå nyans. Blir ju en lämplig sommarkofta i bomull att ha till ett par vita byxor. Tror jag blir nöjd med mitt garnval.

5 kommentarer:

 1. Det ska bli kul att se hur din kofta blir.Jag hade ju garn hemma till min annars hade jag haft möjlighet att skaffa igår,när jag tillbringade några timmar i en garnaffär med att räkna nystan.

  SvaraRadera
 2. Metta - I love your Perdita. I've made one too! I think we've made a lot of similar things. I'm casting on my February Lady Sweater in July for the Tour de France KAL, so there's another one we'll both have done!

  SvaraRadera
 3. Flädersaft är supergott! Min är också slut så jag borde kanske leta reda på en buske så att jag kan glädja barnen med nygjord saft!

  SvaraRadera
 4. Så gott med flädersaft. Har inte saftat och syltat på flera år! Det blir bara inte av. Lycka till med koftan och må gott

  SvaraRadera
 5. Låter jättemumsigt med fläderblomssaft, det är verkligen en favorit! Ja Mystic Meadows är verkligen ingen fotbollsstickning, så du gör rätt i att vänta till nästa vecka. Kram Linda

  SvaraRadera