lördag 7 juni 2008

En solig vecka

Den här veckan har det varit så mycket sol varje dag att det ibland har känts litet i mesta laget. Jag gillar sol och värme, men det har inte blivit så mycket bloggande, så jag får ta igen det idag och göra en liten sammanfattning av veckan.
På måndagen var det dags att hämta hem maken, som nu ska vara hemma i tre veckor. Han tyckte det var mycket skönt. Eftersom han på grund av sitt stillasittande är en ivrig tv-tittare, har han saknat CNN, Viasat Sport, Eurosport och övriga sattelitkanaler, som vi har i vårt nät. På Södergården har han bara tillgång till SVT-kanalerna och Kanal 4. Som tur är visas fotbolls-EM i 4:an, när han är tillbaka på Södergården.
På tisdagen hade jag min lilla lapptäcksgrupp på besök. En tidigare "elev", som inte kan sy längre på grund av skada i handleden, hade lämnat en stor påse tyg och vadd, som skulle delas. Allt lades ut på altanbordet och med hjälp av en sax delades allt systerligt och var och en fick en påse med sig hem. Vi avslutade med kaffe och smörgås i trädgården, där det var skönt i skuggan under parasollet.

På torsdagen var det utspring vid Norrköpings alla gymnasier. Gabriel, våra goda vänners son, har gått på Ebersteinska Gymnasiet. Slänten ned mot Strömmen var fylld med anhöriga och vänner, som stod och väntade med sina plakat. Väntan blev lång i den gassande solen, men alla var glada och tjoade när eleverna presenterades en och en. Till slut blev det dags att gratulera och hänga på blommor och annat.
Kunde bara inte låta bli att fota Snöboll, där hon poserade så fint invid Gabriels plakat.
På väg från Ebersteinska passerade jag Rododendrondalen, som är uppbyggd alldeles invid Strömmen. Tyvärr hade många buskar nästan blommat över på grund av det varma och torra vädret. Här är fantastiskt vackert när alla buskar blommar.

Idag börjar fotbolls-EM och jag ska delta i "Vi stickar under fotbollsEM 2008". Får börja med några UFO:s och se vad det blir senare. Håller ju på i 3 veckor.2 kommentarer:

  1. Låter som en härlig vecka, Metta! Det har jag oxå haft, eftersom jag alltsom oftast är i husvagnen nu. Sen i början av veckan så kan jag unna mig lyxen att surfa på den bärbara datorn, då vi skaffat bärbart internet! Det är LYX!
    Idag har jag stickat klart ett par sockor, som jag legat och väntat länge. Så nu fortsätter jag så smått med min Icarus. Fast det blir inte mycket stickat i värmen... dessutom vill jag inte ha "stickbränna" i armvecken i år oxå.. ;) Hoppas vi ses nån torsdag i Gubbens trädgård! (Eller varför inte i din trädgård, det funkar ju oxå?!) Kram, Sofia

    SvaraRadera
  2. Sockorna blev jättefina! Tyvärr känns det lite för varmt att sticka nu tycker jag, har mina sjalar och Cloversockar, men känner att jag inte kommer någonstans! Idag är det svalare och det blir golf först och sedan ev. stickning. Kram Kine

    SvaraRadera