torsdag 15 maj 2008

Resa till Valjeviken

Har inte haft möjlighet att skriva på några dagar, då vi varit på resa med NHR (Neurologiskt handikappades Riksförbund) till deras anläggning Valjeviken (i Sölvesborgs kommun). Lördagen den 10 maj var vi totalt 17 deltagare inkl. chauffören, som for till Valjeviken i en speciell handikappbuss med plats för flera elrullstolar. Temat för resan var "Friskvård och hälsa". Valjeviken är förutom ett aktivitetscenter en folkhögskola och ligger underbart beläget invid havet och med bokskogen på andra sidan vägen.På söndagen gjorde vi en utflykt till Österlen med första stopp vid Haväng, där vi fick en fin utsikt över havet och mot Stens Huvud. Målet för utflykten var Kiviks Musteri, där vi skulle äta lunch på Restaurang Kärnhuset. Rapsfälten lyste gula och äppelträden stod i full blom.Lunchen bestod av en underbar lax och när vi ätit besökte vi butiken, där vi kunde inhandla diverse cider, andra äppeldrycker och geléer och det blev många påsar som bars in i bussen. Hemvägen gick sedan först till ett rökeri för inköp av fisk och vidare till pittoreska Simrishamn och Brantevik med sina hamnar. När vi kom hem var det dags för besök i inomhuspoolen för några längder och senare på kvällen var det tipspromenad runt Hälsostigen.

Måndagen ägnades åt friskvård både i teori och praktik och en som fick sin dröm uppfylld på eftermiddagen var Nisse, som fick bada bubbelpool. J och jag hjälptes åt och lyckades så att han kunde sitta ner och njuta en lång stund. Han tyckte det var så härligt och mådde så bra.

På tisdagen var det så dags att åka hem igen efter en lyckad vistelse på Valjeviken. En som också haft det trevligt var Theddy, som varit hos Saga, en pumitik som bor på landet utanför Mjölby. Där fick han springa lös och utan koppel, vilket han verkligen gillade.

1 kommentar:

  1. Vad härligt ni haft det!Och Theddy ser ut att må riktigt gott i sitt vackra sällskap.
    Det ska bli roligt att träffas på stickcafeét idag.Ha det bra tills dess./Ella.

    SvaraRadera