söndag 13 januari 2008

Julen dansas ut

Ja, inte bokstavligen men alla julsaker har plockats ner och förpackats i sina kartonger och lådor, där de får ligga till nästa jul. Idag sken ju solen flera timmar, vilket ger hopp om en vår så småningom.

Förra lördagen var det ju både blåsigt och kallt och jag kände att jag måste ha något varmare att sätta på huvudet på hundpromenaderna. Mönstret till dragspelsbaskern hade länge legat framme och den skulle bli ett bra projekt att varva med all sockstickning. Grått melerat 2-trådigt ullgarn från Ullcentrum fanns hemma till åsarna och till dalarna använde jag dubbelt Alpaca i vinrött. Gick fort att sticka. Känns jätteskön på, men nu är det ju inte kallt längre, så den får väl ligga på hyllan tills kylan kommer åter. Problemet var bara hur fotar man en dragspelsbasker? Jag försökte fota den på mig själv, men det gick inte så bra. Liggande uppifrån eller från sidan då? Nja, resultatet blev inte så bra som syns, men så här blev den från sidan.Så har ett par sockor till blivit färdiga, dvs "Fools Rush Socks". De var trevliga att sticka och har en mönsterslinga på var sida. De ingår inte i Stickameras Sockklubb. Jag måste väl avslöja att jag antagit en utmaning från de två kanadensiskor, som höll i Hanami-sjalen, att sticka 24 par sockor under år 2008. Riktigt klok är man väl inte, men jag gillar utmaningar, så vi får se hur det går.Idag har jag också tagit fram SOTS, en av mina spetssjalar som blivit liggande, och stickat några varv på den. Har anmält mig till SOTSii, som startar den 18 januari, men vet inte om jag känner för att sticka den nu. Få se hur diagrammet ser ut när det kommer.

5 kommentarer:

 1. Du är fantastisk,Metta.Jag tror du fixar det du tar på dig.Så länge det är kul så går allt.Snibbkoftan är färdig så nu stickar jag på lilla Johannes fina jacka med "väpnarluva".Stor kram,vi ses snart./Ella.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med strumputmaningen.
  Din basker är ju jättefin, bra kort också den är svår att fotografera.
  Ha de gott och ha en trevlig vecka på dej,
  Eva.

  SvaraRadera
 3. Vårt julpynt är också borta. Brukar fundera över hur världen ser ut då jag tar fram lådan igen, ibland lägger jag i en dagstidning för att se vad man har spått för det kommande året!Jag har också blivit biten av att sticka sockor men är inte med i någon annan tävling än stickameras månadssockor.Väntar på febr. mönster.
  Stickar på mina vita sockor nu med Addi lace - ska köpa en längre sticka så blir det lättare. Tar en bild snart och lägger på bloggen så får du se hur det går! Kram, ses torsdag. Kine

  SvaraRadera
 4. Baskern blev jättefin! Vilken utmaning du ger dig in på. Då lär du efter alla de paren ialla fall inte frysa nästa år ;-). Sockar är bra att sticka, så många variationer och ändå går det förhållandevis snabbt att göra!

  SvaraRadera
 5. Du gör så fina saker och har uppmuntrande ord. Har något till dig på min blogg. Titta in får du se.

  SvaraRadera