fredag 16 november 2007

Tygfärgning

I onsdags träffades vi några "lapptäcksdamer" i Linköping för tygfärgning i mikro. Under ledning av V sattes vi i arbete med att preparera de olika färgbaden, som därefter fylldes med tygbitar och "kokades" i mikron i 5 minuter. Resultatet blev både lila, gröna, röda och terracottafärgade tygbitar i olika nyanser, beroende på om det var första, andra eller tredje färgbadet de legat i. Sedan följde sköljning, tvättning i tvättmaskin och torkning.

Jag fick också prova på något för mig helt nytt, att göra mönster på tyg genom att lägga t.ex. en liten virkad duk under tyget och "måla" med speciella kritor för att få fram ett mönster. Det var inte lätt och mitt resultat blev därefter.

Vi bjöds också på mycket god mat, som helt var komponerad efter GI-metoden. En jättetrevlig dag hade vi och fortsättning följer i slutet av januari, då vi får se det färdiga resultatet av vår färgning.

1 kommentar:

  1. Jag skulle velat vara med!!Jätteroligt att prova nya tekniker tillsammans.Sedan kan man ju utveckla sig hur långt man vill.
    Må så gott.KRAM./Ella.

    SvaraRadera