söndag 4 november 2007

Hemstickan 1 år och Syfestivalen

Så fort tiden rinner iväg och det är söndag igen. Tänkte jag skulle hunnit skriva i veckan, men det får bli en liten sammanfattning av vad som hänt sedan sist.
I torsdags firade Hemstickan, en av Stickas lokalföreningar, 1 år och vi var 19 damer som deltog i firandet. Först stickades det som vanligt och när det var dags för kaffe serverades en fantastiskt god morotstårta. Hemgården hade bakat 2 tårtor och jag skulle ta en bild av en av dem, men då var det bara 4 bitar kvar. Både stämningen och ljudnivån var mycket hög och det märks att alla trivs och gärna tillbringar torsdageftermiddagarna på stickcafét. Christina och Kerstin fick var sin blomma som tack för arbetet de lägger ner på att samordna det hela.På fredagen styrde vi färden mot Sollentuna och Syfestivalen. Bussen avgick från Norrköping redan klockan 7.30, så det blev en tidig start på dagen för att hinna med hundpromenaden. Utanför entrén möttes vi av en enorm virkad "graffiti". Eftersom vi kom fram tidigt var inte trängseln så stor, utan vi gick en runda för att se de utställare vi prickat in. Startade vid Stickas monter, där vi givetvis inhandlade Stickas nya häfte nr 2 "Sockor & benvärmare"
och fortsatte bl.a. till Stäkets Hantverk & Design där vi träffade Eva och jag inhandlade en magnetplatta att fästa diagram på, något jag saknat när jag stickat mina spetssjalar. Senare blev det också korta bambustickor och en härva handfärgat sockgarn i en ljuvlig ljungfärg. Övriga inköp blev 2 härvor tvåtrådigt garn från Ullspinneriet på Öland och 3 nystan Indecita. Gissa vilka färger jag valt. Ja, det blev bara lila/ljung och grått, som syns på bilden.
Eftermiddagen tillbringade vi vid Stickas workshops med "Ta hank, lägg hank och sticka hank och maska", en gammal teknik som finns beskriven i Hemslöjden 1986/2. Därefter blev det tvåändsstickning. Måste erkänna att jag var så trött att jag inte orkade prova på, utan tittade och lyssnade.

Klockan 16 gick bussen hem igen och det var tre mycket nöjda men en aning trötta damer med fyllda påsar som klev på bussen och det kändes skönt när vi var åter i Norrköping. Tack Christina och Ulf för att jag fick lift hem till Brånnestad.

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig dag.Må gott

    SvaraRadera
  2. En underbar ..men mycket tröttande dag.Trevligt att träffas i detta hantverksparadis...och vi träffas ju snart på stickcafe´igen.Då får du se lite av det jag hade med mig hem.Ljung färg hade jag också med fast entrådigt ullgarn.Det såg ut som alla ville ha den färgen.Ha det bäst!Kram/Ella.

    SvaraRadera