söndag 21 oktober 2007

Veckans händelser

Det här får bli en sammanfattning av veckans händelser. På onsdagen deltog jag och maken i en konferens i Linköping "Neurologisk rehabilitering - vägen tillbaka". NHR i Norrköping hade ordnat med en handikappanpassad buss som tog oss till Konsert och Kongress. Programmet innehöll flera intressanta föreläsningar och även bilder ur verkliga livet. Sammanfattningsvis kan väl sägas att Östergötlands läns landsting tillhör de sämre i landet på att erbjuda rehabilitering. Tyvärr fanns ingen politiker bland konferensdeltagarna, trots att inbjudan och påminnelse gått ut i god tid. Hoppas att de sett den uppmärksamhet ämnet fått i både press och tv under veckan.
När jag kom hem fanns ett paket i brevlådan. Det var en leverans från Garnhärvan med en härva Grignasco merinoull/silke i klarblått, tänkt att användas till mysticwatersKAL.


På torsdagen var vi 11 damer från Hemstickan som styrde färden till Kolmården, närmare bestämt Sandviksboden. Där bjöds vi på kaffe och Marianne visade oss säsongens nya garner och även annat som finns i denna fantastiska affär. Garn så långt ögat kan se. Det blev en hel del nystan som fick följa med hem till Norrköping.Idag söndag har maken och jag varit på födelsedagsfest i Styrstadgården, vårt församlingshem. Ja, födelsedagsfesten var till för de inom Styrstad församling som under juli - december 2007 fyller 80, 85 eller 90 år. Den riktiga födelsedagen firade vi ju den 11 augusti. Vi bjöds på slottsstek, potatisgratäng och grönsaker. Allt smakade mycket bra. Så sjöng vi allsång till organistens ackompanjemang. Till kaffet kom sedan en fantastisk tårta, som bakats av Britta, så tårtan heter numera Brittatårta. En trevlig eftermiddag som avslutades med att alla jubilarer fick var sin röd ros.
3 kommentarer:

 1. Ljuvliga garner..trevligt sällskap..Middag o DEN TÅRTAN!!
  Kan livet vara mer fantastiskt...och samtidigt lyssna på intressanta föreläsningar!Härligt.Vila lite nu och hämta kraft!Vi ses snart.KRAAM/Ella.

  SvaraRadera
 2. Vilken dag i Sandviksboden! Man blev alldeles matt av allt fint stickat och alla garner. Härlig tårta och trevlig samvaro - njut av livet! Vi ses nog inte förrän 1.11 - kanske har vi jubileum på Hemstickan då? Lotta kommer itne till Vetekornet idag. Sticka lugnt och må väl,kram, Kine

  SvaraRadera
 3. Va stilig han är din gubbe! :) Och tårtan såg riktigt smarrig ur! Ser att ni trivdes å mådde bra i 'sjunde himlen' (garnboden)!! Hoppas vi ses snart! Kram Sofia

  SvaraRadera