torsdag 4 oktober 2007

Nationell anhörigdag

Årets nationella anhörigdag är den 6 oktober, som är en lördag, varför Norrköpings Anhörigstöd valt att uppmärksamma dagen den 4 oktober i stället med en föreläsning av Katarina Hultling, känd från TV-sporten. Hennes föreläsning hade rubriken "Våga, vilja vara ...modig!" och ämnet var "Alla människor får sin beskärda del av sorg och smärta. " Katarina har egna erfarenheter både som patient och anhörig inom vården. Hon bjöd verkligen på sig själv och fick publiken att skratta gott. Hon talade om när lusten är större än rädslan och att mod kommer när man inte är så rädd. Hon tyckte också att man ska ha en "viktiglåda för själen", där man kan samla ordspråk, uttalanden, bilder och urklipp med texter som man berörs av och som känns viktiga. Hon avslutade med fyra frågor: Var? När? Hur? Varför? och som följdes av en femte: För vem? Där svaret är: För min egen skull. Den inspirerande föreläsningen avslutades med rungande applåder. Därefter bjöds på kaffe och kanelbulle, med anledning av att dagen också var Kanelbullens dag.

När jag kom hem fanns ett kuvert i min brevlåda med två härvor LC Black, ett underbart handfärgat garn från Uruguay, som jag beställt hos Annette på Garnhärvan. Garnet ska användas till den nya hemliga sjalen "Secret of the Stole", som börjar i morgon fredag. Ser med spänning fram emot hur den ska bli. I morgon är vi också några stickerskor från Norrköping, som ska åka till Linköping och besöka den nya garnaffären Garnverket och passa på att sticka en stund med Linköping Knitters på Waynes.

1 kommentar:

  1. Tack för en trevlig dag i soliga Linköping.Pelerinen är klar!!Snabbstickad..inte alls som dina mästerverk.Må så gott!Kram/Ella.

    SvaraRadera