lördag 22 september 2007

Höstmarknad på Färgargården


Idag var det höstmarknad på Färgargården. Jag såg i annonsen i gårdagens NT att Johanna Wallin skulle vara där och lära ut att sticka snoddar. Tyckte det lät trevligt och ringde Kine. Hon hade tänkt ringa mig i samma ärende. Klockan 10 träffades vi och efter en liten rundvandring och kaffe i serveringen tillsammans med A-M., sökte vi reda på Johanna, som ingen av oss träffat tidigare. En mycket trevlig bekantskap, som vi hoppas träffa flera gånger. Hon höll till i en av stugorna och där kunde vi sticka några varv på en "stafettstickning" och prova på att sticka snoddar. Jätteskojigt och fantastiskt vad man kan åstadkomma med litet garn (alpaca), 2 strumpstickor och 4 maskor. Av snoddarna kan man sedan forma blommor av olika slag till broscher eller för att pryda handledsvärmare. Mycket folk passerade och många var intresserade och ställde frågor. När vi sedan kom ut på gården igen, var där så mycket folk att man nästan inte kom fram, varför vi ställde färden hemåt igen.

Kan också berätta att jag gått med i en ny KAL. Det började med att S. hade hittat en KAL http://groups.yahoo.com/group/secretofthestole/ på nätet. Det gäller alltså en ny hemlig spetssjal. S. ville ha mig som mentor och det kan man ju bara vara om man vet vad som gäller. Denna KAL börjar 5 okt. (sista dag att gå med är 4 okt.) och det ska komma en ny ledtråd varje fredag i 8 veckor (samma upplägg som MS3). Jag har tagit ut den information som finns tillgänglig och ska börja leta garn samtidigt som jag håller på med min Hanami, där vi är inne på vecka 4. Spetsstickning är mycket fascinerande och jag har hittills lärt mig mycket. Väntar nu bara på att S. hör av sig, så att hon inte "lurat" mig utan verkligen ska gå med hon också.

4 kommentarer:

 1. Att ni kan o vågar...är beundransvärt!Jag är inte mogen att sticka så avancerade spetsar
  men tycker det är fantastiskt o roligt att följa ert arbete!
  Ha det bäst!Kram Ella.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Första gången jag är inne och läser här. Kom hit via Stick-kine. Låter som ni haft en trevlig dag.Kommer tillbaka och läser mera en annan gång. Må gott

  SvaraRadera
 3. Hej, det var jättekul att ses och roligt att höra att ni hade trevligt på workshopen.

  SvaraRadera
 4. Men käraste Metta!! Klart jag inte har lurat dig! Jag är ju oxå med på hemliga stolan!!! :) Ska bli såå kul! Ska nog göra lilla swatchen idag. Hoppas allt går bra för er nu i veckan och att vi kan ses snart! Saknar dig!
  Attans att man missade er och stick-gurun i helgen.. så går det när man inte läser tidningen. KRAM

  SvaraRadera