torsdag 28 juni 2007

Sommarläsning och Krouthén

Gårdagen började med att jag skjutsade min man till Ringdansens dagcenter. Därefter ett besök på Apoteket i Hageby för att hämta en kulspetspenna med tyngder, som min man rekommenderats att skaffa av Rehabteamet på Vrinnevi f ör att förhoppningsvis kunna skriva sin namnteckning bättre. Pennan räknas som hjälpmedel och kostar 184 kr.
Biblioteket i Hageby har stängt i juli, så jag passade på att låna sommarläsning. Vädret kan ju bli dåligt och man kan inte bara sticka. Det blev svenska deckare av Anna Jansson, Åsa Larsson och Mari Jungstedt. Dessutom 2 cd-böcker (också deckare) av Helen Tursten och Mons Kallentoft. Jättebra när man vill kombinera böcker och stickning. Tänker sitta under parasollet i trädgården, när vädret tillåter.På kvällen var jag med en väninna på Konstmuséet. Det var visning av Johan Krouthén- och Linné-utställningarna. En mycket trevlig och kunnig guide lotsade oss runt i salarna. Krouthén kallades ju Solskensmålaren och det gav utställningen verkligen bevis för.

Läs mer på www.norrkoping.se/kultur-fritid/museer/konstmuseum/utställningar .Idag på morgonen kunde jag inte låta bli att ta en bild av den enda fuchsian som blommar nu. Den heter "Melting Moments" och blommorna är ca 12 cm mellan ytterspetsarna.

2 kommentarer:

  1. WOW! Vilken blomma! Jag måste nog skaffa mig stor trädgård sen för att få plats med alla blommor som jag "måste" ha! Pioner, rosor, pelargoner, jasmin, kaprifol... Idag fick jag ett bokpaket från Bokus som jag väntat på. Bl a en stickbok (såklart) - "Sticka modernt, kvinnligt och vackert" (eller nåt sånt) av Lene Samsoe H..nåt. Fin bok, har redan köpt garn till att sticka en liten nätt spetshalsduk. Vill slå emellan med nåt litet, mellan linnena. Gällande våra hundar, så är iallafall Sören en riktig "polis" å är inte så förtjust i andra hanar. Så vi får nog träffa dem på varsitt håll! KRAM, Sofia

    SvaraRadera
  2. Glömde ju... Vi verkar ha samma smak när det gäller deckare! Jag älskar Anna Janssons och Mari Jungstedts böcker! Har allihopa! En annan favorit är Håkan Östlundh. Det kan ju bero på att de alla tre har skrivit om miljöer på Gotland.. så det är lätt för mig att känna igen mig. Det var nog så läskigt att sitta ensam i stugan (ute i skogen, på södra Gotland) en mulen höstkväll å läsa...

    SvaraRadera