lördag 19 april 2014

Påskafton

Börjar med att önska GLAD PÅSK! Efter en lugn promenad med Laban i dimma och litet kyla (skönt att vantarna låg kvar i fickan) tänker jag försöka uppdatera bloggen med vad som hänt sen det förra inlägget.

KM är nu hemma efter att först varit på US i Linköping för strålbehandling i några veckor. Tyvärr fick man avbryta behandlingen ytterligare en gång för en ny antibiotikakur. Därefter blev det en vecka på GAVA på Vrinnevisjukhuset, som följdes av de ordinarie två veckorna på Lennings. Där blev det ännu en lunginflammation med antibiotikakur. Han har givetvis mycket ont, är matt och trött, men tycker det är skönt att vara hemma igen efter 2 månader. Med hjälp av hemtjänsten och hemsjukvården försöker vi få det att fungera, då det inte finns några platser på korttidsboende. Vad vi har erbjudits är 3 veckor hemma och tre veckor på boende med början den 6 maj och vi hoppas att det inte blir några fler febertoppar.

Själv lever jag i ett kaos, som det blir när jag ska försöka rensa inför flytten den 30/6. Jag har samlat på mig så mycket genom åren och har svårt att skiljas från det mesta. Fick hem 40 flyttkartonger häromdagen och har nu fyllt 3 av dem, men måste nog öka takten litet trots att det är drygt två månader kvar. Tretton papperskassar fyllda med böcker väntar på att fraktas till Erikshjälpen. Många av mina vänner har lovat att hjälpa mig, men rensning och sortering måste jag själv ta hand om först, men jag lovar att jag återkommer när det är dags.

Min räddning är stickningen som ger mig så mycket av lugn och avkoppling. Förra lördagen var jag med på Sticklördag på SMHI tillsammans med drygt 60 stickande damer. En helt fantastisk dag som förutom stickning bjöd på föredrag av Visalisa, presentation av Sticka, garnförsäljning. lotteri, god mat, kaffe med goda kakor och jättetrevlig samvaro. Ja i ärlighetens namn blev det inte mycket stickat, desto mer prat och skratt. Så stickat har jag gjort hemma i min ensamhet och här är bilder på några alster jag inte visat tidigare på bloggen.

Den knubbiga jonglören

Milena framifrån

Milena bakifrån

Vanilla Socks

Magpie Mittens

Nu får jag fundera på vad mitt nästa projekt ska bli. Får återkomma när jag hittat något lämpligt. Tänker att det blir ett nytt inlägg redan på måndag, då det är en mycket speciell dag. Ha det bra tills dess!

5 kommentarer:

 1. Glad Påsk till er också.
  Tänkte på dig igår, tittade nämligen på bilder från förra lördagen och letade så efter dig på den men jag såg dig inte. Skönt att höra att KM är hemma trots att han inte är helt bra och efter en sådan lång sjukdomstid borta.
  Så fint du stickat, gillade verkligen din kofta, den var helt i min smak.
  Förstår att du har mycket att stå i nu inför flytten och allt som ska göras. Hoppas du får så mycket hjälp du bara behöver och gärna lite till.
  Nu blir jag nyfiken på vad det är som händer på måndag, du uppdaterar väl som du lovade.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får en lugn och fin påskhelg. Här har varit riktigt soligt varm och gott i dag!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina stickningar! Att ha maken på sjukhus är inte kul, jag vet. Jag håller tummarna för att det löser sig för er.
  /kram o glad påsk

  SvaraRadera
 4. ojoj, vilka vackra alster du trollat fram med stickorna :) hoppas så att maken din får må så bra det bara går nu! hoppas ni haft en fin påskhelg :)
  kramar o kärlek,
  My

  SvaraRadera