måndag 18 februari 2013

En härlig vecka

Den senaste veckan har jag verkligen passat på att ladda batterierna medan KM varit på växelboendet. Allt har känts bra och jag känner mig piggare och gladare än på länge. Hoppas det får fortsätta nu när KM ska vara hemma i fyra veckor.

På onsdagen var jag på Granens Aktivitetscenter och berättade om min stickning med hjälp av ett bildspel och en del av mina alster. Både tunna spetsstickade sjalar och mönstrade vantar klappades och beundrades av damerna och den enda deltagande mannen. Han var mycket intresserad och berättade att han knyter ryor.På torsdagen deltog jag hela dagen i Hälsans nya verktygs konferens "Gem(ensam)hället" - Möjligheter och innovation för minskad ensamhet hos äldre. Många intressanta programpunkter som på ett härligt sätt knöts samman av Suzanne Axell (Fråga doktorn) som var konferencier. På eftermiddagen var det min tur att prata om "Ensamhet i tvåsamhet". Det blev, som jag tror, ett uppskattat samtal mellan Suzanne och mig, där jag fick berätta om mitt liv som anhörigvårdare, mitt stickintresse och mitt liv på nätet med alla bloggvänner och Facebook-vänner jag har som förgyller min tillvaro. Ett stort tack till alla som peppar mig med uppmuntrande kommentarer på bloggen och FB, bl.a. hade jag 101 "gilla" i tisdags när jag berättade vad jag skulle vara med på.
Eftermiddagen innehöll också ett "Fråga doktorn", där forskardoktorer svarade på frågor. Som avslutning blev det intervju och föredrag av hemlig gäst, som visade sig vara Sven Yrvind. Han berättade om den kommande ensamseglingen i 600 dagar i sin egenbyggda båt. Mycket uppskattat inslag!Nästa höjdpunkt under veckan blev bussresan till Syfestivalen och Stickas årsmöte på lördagen tillsammans med Kine. I Älvsjö hade vi stämt träff med Nina. Det är alltid lika trevligt att komma dit och träffa både gamla och nya vänner. Kine och jag deltog också vid Stickas bor med stickhjälp och stickprat. Vi visade hur man stickar in mobilsladdar, vilket var mycket populärt. En besökare sa att "det var det bästa hon sett på hela mässan".  Det blev en mycket trevlig dag med ett bra årsmöte och många kramar.
Ett stort tack till Stickas styrelse och speciallt Eva-Lotta för allt arbete som lagts ner i samband med Syfestivalen.
I Stickas monter blev det ett kärt återseende med Medea och My  och vid Stickas bord träffade vi  Eva i  Halmstad.
Vad fick jag med hem då? Stickas nya häfte "100 gram garn", Tant Koftas nya häfte med uppifrån-och-nerkofta, en beskrivning på Daisy stitch/Star stitch från Marias garn, beskrivning och 2 nystan garn till Stickas Årsmötesvante/årsmötessockor 2013, 3 nystan Sandnes alpakka och ett set strumpstickor Karbonz 2,25 (2,5 och 3 är beställt).


Den här veckan är det anhörigträff på onsdag och på torsdag ska jag försöka lära mig hantera en iPad. Det är en liten kurs som startar på Granens Aktivitetscenter.

Ha en bra vecka!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig vecka du haft. Ensamseglaren så jag inslag med på tv nu i helgen.

  SvaraRadera
 2. Det var en innehållsrik vecka du haft och som slutade så bra på Älvsjömässan! Mycket garn och stickat, trevliga människor fulla med energi - så härligt!

  SvaraRadera
 3. Imponerande vecka. Synd att vi missade varandra på Syfestivalen.

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härlig vecka, och jag saknade verkligen att åka på mässan, hoppas jag får till det i höst

  SvaraRadera