söndag 2 september 2012

Långt uppehåll

Man kan undra om det inte händer något hos mig, men visst gör det det. Tiden går bara så fort och jag har inte riktigt fattat att sommaren, som jag gått och väntat på så länge, redan tycks vara slut.Jag hade tänkt att jag skulle hinna så mycket, men inte blev det så. Bl.a. skulle jag röja i förrådet, men då måste det vara en hel dag utan regn. De dagarna har i sommar varit få och när vädret har varit bra, har det alltid varit något annat som hänt. Så kan det bli - planering är tydligen inte min starka sida.

Varje gång KM varit på växelboendet har jag tänkt åka till Stockholm, men så har det inte blivit förrän förra helgen. Lördag morgon satt jag först på tåget mot Stockholm C, fortsatte med pendeltåget och mitt första besök blev hos Stäkets Hantverk och Design, som firade 15-årsjubileum och hade stickcafé. Många stickerskor hade samlats och bland dem träffade jag flera bekanta. Mycket trevligt och vi kunde sitta utanför butiken och sticka under eftermiddagen.

Jag har förmånen att ha kunna övernatta hos min bror och svägerska i Täby. Fick först skjuts till avtagsvägen mot Täby kyrkby, där min bror hämtade mig. På kvällen avnjöts en god middag och ett glas rödvin.

På söndagen tog jag mig till Liljevalchs för att se alla löv, som jag hört talas så mycket om och också sett bilder på. Det var mäktigt och helt imponerande. Verkligen ingen brist på fantasi. Tyvärr var väl "hängningen" av själva utställningen litet "rörig".Det fanns en katalog (röd) över utställningen i trädnummerordning och vilka löv som fanns på respektive träd. Men bland 2000 löv var det inte lätt att hitta vad man sökte. Den andra (blå) katalogen i namnordning hade tydligen tagits med hem av besökare, så jag fick be om hjälp i butiken för att hitta några löv jag var intresserad av. Det blev ett tre timmar långt besök, litet beroende på att det störtregnade när jag skulle åka därifrån. Då var det skönt att mellan varven sitta på en stol och bara betrakta "skogen".

På måndagen fick jag möjlighet att hälsa på min väninna, som jag känt i 63 år, och vi fick en trevlig stund tillsammans. Resten av dagen vandrade jag från Fridhemsplan via S:t Eriksplan, Odenplan, Drottninggatan till T-centralen för att ta T-banan till Mörby centrum. Älskar att göra stadspromenader och på vägen passerade jag Stickbutiken, som skulle slå igen och där blev det ett litet garninköp. Har egentligen för mycket garn, men kunde inte motstå 3 nystan Tove à 15 kr/nystan. Det är ett tvåtrådigt ullgarn från Sandnes, som tillsammans med ett grått Visjögarn ska bli ett par vantar "Bladverk" ur boken Solveigs vantar.


Trädgården har blivit dåligt skött i sommar, men jag kan fortfarande glädja mig åt blomprakten jag har på framsidan av huset. Där finns ett 10-tal olika pelargoner, mina fuchsior och änglatrumpeten som förhoppningsvis kommer att slå ut i nästa vecka.


I morgon kommer KM hem igen och jag har verkligen försökt att bara "ta det lugnt" och känner att jag är redo för att tampas med besöken av hemtjänsten under de närmaste fyra veckorna.

Ha en trevlig söndagseftermiddag!

10 kommentarer:

 1. Det var vädligt trevligt att ses hos Eva förra helgen!!Skönt att du kom i väg till Stockholm till slut.
  Hoppas de närmaste 4 veckorna flyter på bra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så trevligt det var att träffas på stickcaféet hos Eva. Hoppas vi kan ses snart igen. Kommer inte till Syfestivalen i höst, men till våren räknar jag med att komma om den sammanfaller med Stickas årsmöte.
   Ha det bra!
   Kram

   Radera
 2. Det blir väl lätt så att man planerar och planerar sönder sommaren och så är den slut och man har inte hunnit ens hälften av vad man tänkt. Jag ville ju också se den där utställningen men inte har jag hunnit dit inte. :(
  Kul att du hann och fick några trevliga dagar i storstan. Det där med trädgård är det lika med här, inget speciellt har blivit gjort, krukorna frodas som tur är och glädjer en i alla fall.
  Ha det nu så trevligt du också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är alltid trevligt med ett besök i huvudstaden. Jag bodde ju i Stockholm tills jag var 25 år, men skulle inte vilja bo där nu, eftersom så mycket har förändrats sen dess.
   Krukplantering är modellen när man inte orkar sköta trädgården :-)
   Önskar dig en bra vecka!
   Kram

   Radera
 3. Det var lite svårt att ta in alla löv tyckte jag också. Men vackert var det, man fick gå runt och komma från andra hållet så såg man baksidan. Jag tror inte att jag såg alla heller. Det här med sommaren, jag väntar fortfarande på den. Kanske blir det en vacker höst i stället, hoppas det. Dina blommor ser väldigt vackra ut. Ha en skön kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det var bra att komma från båda hållen. Man upptäckte löv som man inte sett tidigare. Bl.a. såg jag ett löv med Norrköpingsmotiv - Tuppen på ena sidan och på andra sidan det färgglada vattenfallet som man ibland släpper på vid Strömmen och som ska likna det vatten som en gång kom från färgeriet. Trevligt eftersom jag känner Eva som gjort lövet.
   Hoppas också på en fin höst.
   Ha en bra vecka!
   Kram

   Radera
 4. Det är alltså fler än jag som inte gjort allt det där man skulle den här sommaren! Men man ska väl hinna stanna av och njuta lite också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt att det är fler som inte tycker sommaren räckt till för allt man tänkt göra. Själv har jag tagit det lugnt och försökt samla energi för att klara vardagen
   med hemtjänstbesöken när KM är hemma igen.
   Ha en bra vecka!
   Kram

   Radera
 5. Sommaren räcker aldrig till - trädgårdar kräver ju hur mycket tid som helst om de ska se vårdade ut.
  Men "ovårdade" treädgårdar är nästan vackrare brukar jag trösta mig med!

  SvaraRadera
 6. vilken underbar helg det blev, är allt lite avundssjuk

  SvaraRadera