onsdag 22 juni 2011

Omelet-sjalen

Nu äntligen är min Omelet-sjal färdig. Försökte först blocka den två gånger, men avmaskningen var litet stum och jag fick inga fina spetsar. Hur skulle jag göra? Eftersom garnet är så tunt och maskorna lätt "rinner", funderade jag länge innan jag vågade repa upp och göra om avmaskningen. Jag var nervös och det tog sin tid, men efter tredje blockningen får jag vara nöjd med resultatet. Den är ganska liten 52 x 115 cm.Häromdagen fick jag en hälsning från Anna på Kyrkkaffebloggen där hon ber att vi ska vara med och sticka till bebisar på Panzisjukhuset i Kongo. Läs mer här. Nappade direkt så en liten hjälmmössa är nästan färdig och det kommer att bli fler. Håller också på att sticka ett par muddar med Månadens mönster och ska göra en provlapp med knutar till Mina stygn. Vill göra så många saker, men tiden tycks inte riktigt räcka till.


I eftermiddag kommer arbetsterapeuten med nya hjälpmedel, en turner och en transportrullstol till övervåningen. Efter KM:s fall har han haft jättesvårt att vrida sig och har inte kunnat gå med rollator. Hoppas det ska bli litet lättare för honom, hemtjänsten och givetvis också för mig att kunna förflytta honom.

5 kommentarer:

 1. Först vill jag tacka för paketet som kom idag! Jättegullig börs och nyckelring!! Sjalen blev ju väldigt vacker! Synd att din man inte kan röra sig så bra. Jag tittade på ditt förra inlägg också det såg så fint ut där ni fikade.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättefin sjal. Vet inte hur man blockar, men behövs det tror du? Bra att ni får hjälp till mannen, inget är bättre än hjälp när man behöver det. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Sjalen ser jättefin ut, vilket arbete du lagt ner på blockningen! Att sticka till behövande är kul, jag stickar till bebisar i Uganda!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Så fin den blev sjalen!. Jag vet ju inte hur den såg ut förut, men nu ser den väldigt lyckad ut i alla fall!
  Det är skönt att höra att det är fler som har så många önskeprojekt att det bara bubblar upp :)
  Visst är det mycket man vill hinna? Själv väntar jag på att semestern ska komma snart. Fast man kan väl ändå inte bara sticka då...?
  Kanske kunde vi ses nån dag då? Jag vet inte riktigt hur vi har det och när vi åker en liten tur, men nog skulle det väl kunna gå att få ihop någon dag?
  Hoppas att det blir bra för er med de nya hjälpmedlen, så att vardagen kan flyta på lite bättre.

  Önskar er en fin midsommar!
  Kramar Marita

  SvaraRadera