söndag 20 mars 2011

Efter snö kommer solsken

Idag skiner solen, det droppar från taken och det blev en skön hundpromenad. Har tagit bilder i snön på min blockade Haruni. Den är stickad i Araucania Ranco Multy med rundsticka 3,5. Eftersom jag inte visste hur långt garnet skulle räcka, gjorde jag den en rapport mindre än beskrivningen, dvs jag stickade 10 stjälkar på varje halva i stället för 12, innan jag började med chart B. Storleken känns bra och jag är helt nöjd med min sjal.

I onsdags träffades anhöriggruppen (samtalsgrupp) på Granens aktivitetscenter för tredje gången. Gruppen startade i början av februari. Vi är 4 manliga och 5 kvinnliga anhöriga samt 2 anhörigkonsulenter som träffas var tredje vecka för samtal och stöttning av varandra. Jag har länge sökt någon typ av anhöriggrupp, då man ofta känner sig ensam och tycker att man hela tiden får slåss mot myndigheter av alla slag. Vi har fått ihop en mycket bra grupp, som har likartade problem och där vi har lätt att prata med varandra. Några av gruppmedlemmarna kände jag sedan tidigare, medan flera är nya bekantskaper. Till nästa träff har en representant för färdtjänsten bjudits in, vilket jag ser fram emot, eftersom vi haft en del problem med dem under den senaste tiden.

Norrköpings kommun har under 2010 haft ett projekt för att utveckla kommunens anhörigstöd och den 8 april ska resultatet av projektet presenteras. Jag har tidigare blivit intervjuad beträffande gästrummet på Granen, där KM bott några nätter under året, och kommer att delta i en panel i samband med presentationen. Man har bl.a. bjudit in politiker inom vård och omsorg, chefer och myndighetsutövare inom äldre- och handikappsomsorgen, anhörigkonsulenter och anhöriga. Det ska bli intressant och jag hoppas kunna framföra hur viktiga vi är som vårdar våra anhöriga och att vi behöver allt stöd vi kan få.

I torsdags kväll var jag på vinprovning för damer, som är ett nytt grepp på Granens aktivitetscenter (öppen verksamhet för pensionärer i Norrköping). Vi var ett 25-tal damer som hade en mycket trevlig kväll. Både reporter och fotograf från Folkbladet var där och förevigade festen. Vi fick prova 5 sorters vin, 1 vitt, 1 rosé och 3 röda. Till vinerna fanns ett litet fat med räkor, olika ostar och rostbiff, som skulle passa till de olika vinerna. Sedan bjöds på en varm smörgåstårta och till kaffet ett litet glas portvin. Alla tyckte det var ett fantastiskt initiativ och hoppades det blir en återkommande aktivitet.

6 kommentarer:

 1. Din sjal blev verkligen fint! Hoppas få se den i morgon!

  SvaraRadera
 2. Sjalen är jättefin! Jag stickade min Haruni på fjällsemestern förra året och minns det som en riktigt rolig stickning.
  Anhöriggrupper låter fantastiskt skönt. Det är något som jag längtat efter länge för egen del men här sparar landstinget in på det tyvärr. Jag hoppas att rapporten faller ut åt "rätt" håll.
  Kram

  SvaraRadera
 3. När man lever med någon med funktionshinder eller sjukdom så är anhöriggrupper oerhört viktiga. Där kan man träffa människor som pratar samma språk som en själv, som förstår det mesta utan många ord. Hoppas gruppen kommer att bli värdefull för dig.

  SvaraRadera
 4. Fantastisk!Vi ses väl idag?/Ella.

  SvaraRadera
 5. Så otroligt vacker sjal! Och fina bilder!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera