måndag 5 juli 2010

Varma dagar

Som vanligt springer tiden ifrån mig och jag tycker inte jag hinner någonting. I förra veckan var KM 3 nätter på Granens gästboende och jag hade gjort upp en lista på saker jag planerat göra. Nu blev det inte riktigt så för värmen tog musten ur mig och orken tog slut. Glädjande nog fick jag rensat på mitt sovrum, som med tiden blivit en samlingsplats för diverse magasin och annat "skräp". Det känns så skönt att rummet blivit ett sovrum igen. Däremot hann jag inte med arbetsrummet den här gången utan har stängt dörren dit. Det får vänta till nästa lämpliga tillfälle. Det blir ju inte så mycket sytt under sommaren och sticka går ju bra att göra utomhus, när vädret är fint.

Idag var jag på sommarens andra stick-café i Gubbens Trädgård. Det är så behagligt att sitta där. Hur varmt det än är, fläktar det en aning där, förmodligen beroende på närheten till Motala ström. Vi var bara fyra som stickade, men både KM och Theddy hade fått följa med. KM satt vid ett eget bord, så han kom inte med på bilden.


I våras klagade jag som alla andra på att vintern gått mycket hårt åt rosbuskarna. Jag fick klippa ner dem helt och var inte säker på att de skulle komma igen. Några rosor överlevde, men de blir inte som tidigare år. Däremot min Flammentanz, som planterades för 18 år sedan, har också den här sommaren glatt mig med sin överdådiga blomning. Färgen är underbar och passar bra ihop med Clematisen Jackmanni, som växer tillsammans med rosbusken. Den kommer snart att blomma för fullt med sina mörkt blålila blommor, men ännu är det bara några som slagit ut ovanför rosen.


4 kommentarer:

 1. Underbara rosor! Det är ju härligt när vårarbetet lönar sig!Kram, Kine

  SvaraRadera
 2. Så mysigt ert stickcafe ser ut!

  SvaraRadera
 3. Åh vilka vackra rosor. Min rosbuske klarade inte vintern tyvärr.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att rosorna klarade sig. Jag har två som nästan dog, de fick vi klippa ner totalt och vi har fått knopp nu som tur är. Stora rosenbusken har klarat sig fint och blommar för fullt.
  Så mysigt att ni stickar tillsammans även på sommaren. Fläktar gör det alltid här också, även om det ibland står helt still hemma på gården.

  SvaraRadera