tisdag 23 mars 2010

Vår i luften

I morse kunde jag verkligen ana att våren är i antågande. Snöhögarna har minskat, +5 och ingen blåst, vilket betyder att Theddy och jag hade en skön promenad. Tror att jag nu vågar släppa rollatorn, som jag lånat av KM och använt hela vintern. Den har varit jättebra att koppla fast Theddy i och varit ett bra stöd för att slippa halka. Hoppas att den jobbiga vintern är slut nu.

Kände mig duktig i förra veckan då jag gjorde en sats citrusmarmelad av 4 apelsiner och 2 citroner. Det var många år sedan jag gjorde marmelad senast, men blev så sugen när jag besökte en vän och såg hennes hemgjorda marmelad. Resultatet blev ett antal små burkar och marmeladen smakar mycket bra på frukostmackan tillsammans med stark ost.Det blev en tredje sjal ur Ysolda Teagues "Whimsical Little Knits Book". Hade ett nystan gult egenfärgat Trekking XXL, som jag tyckte skulle passa till en Scroll Lace Scarf och också den var rolig, lätt och snabb att sticka. Här får den pryda min provdocka.Nu har jag bestämt mig för att sticka färdigt mina Fair Isle-vantar innan jag börjar på något nytt projekt.

8 kommentarer:

 1. Vilken vacker "påsksjal"! Och treligt med hemgjord marmelad. Måste jag också göra nån gång.

  SvaraRadera
 2. Vad fin sjalen blev och den går alldeles i färg med din marmelad!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin sjal i en mycket trevlig modell.

  SvaraRadera
 4. Sol ute, sol inne och sol i sinne. Kom jag genast att tänka på när jag såg dina soliga och fina alster bilder, Må så gott

  SvaraRadera
 5. Ja, du har verkligen fått till den rätta färgen nu. Jättefin.
  Marmelad äter vi nästan aldrig, blir nån gång när man är ute och äter frukost och då kan det vara gott. Men det kan ju aldrig bli lika gott som hemgjort.

  SvaraRadera
 6. Så duktigt med egen marmelad, jag har TÄNKT göra de flera gånger men än så länge har de inte blivit minsta burk.

  Må så gott och njut av våren
  Eva.

  SvaraRadera
 7. Åhh så mycket fint du gör

  SvaraRadera