torsdag 4 juni 2009

Timmen är sen

Har varit jättetrött i kväll, halvsovit och inte orkat blogga förrän nu. Orsaken är att Theddy blev så dålig sent i går kväll och höll mig vaken mest hela natten. Han hade svårt att andas och verkade inte få luft. Jag masserade honom på bröstet och halsen och då blev det något bättre. Ringde tidigt i morse till Distriktsveterinärerna, men där skickade man mig vidare till Djursjukhuset i Norsholm. Han har ju sedan födseln ett blåsljud på hjärtat och en förträngning på lungartären. På Djursjukhuset hade man inte tillfälle att ta hand om honom i dag utan bad mig hålla honom under uppsikt och återkomma i morgon. Hemtjänsten trodde symtomen kunde tyda på noskvalster och en annan vän på besök trodde det kunde vara vatten i lungorna. Han verkade pigg för övrigt och på eftermiddagen fick han följa med till stick-caféet (dvs ligga i buren i bilen). I kväll har han bara "snörvlat" ett par gånger, så jag hoppas vi får en lugn natt. I morgon ringer jag Djursjukhuset för att beställa tid för en undersökning. Bara tanken på att vi kanske skulle mista honom, gör mig utom mig av förtvivlan.

På eftermiddagen var det vårens sista officiella stick-café och 10 damer hade samlats på Vetekornet till kaffe och tårta.
Under sommaren är det tänkt att den som vill och vädret tillåter träffas på Gubbens Trädgård. Vetekornet kommer att ha öppet i sommar till klockan 15 och vid dåligt väder kan man komma dit en stund. Britt hade tagit med sig ett flertal koner med garn från "fiskhandlarn i Gryt". Hittade en stor och en liten kon med ett vinrött garn, som kommer att bli perfekt till Tant Koftas "uppifrån och ner-kofta", som jag ska vara med och sticka. Ser fram emot starten på söndag.

Egentligen inte rätt tid att sticka vantar nu, men ett par till har blivit färdiga och får läggas på lager till höst/vinter.

Dags att avsluta dagens blogginlägg och försöka sova. Theddy verkar lugn, så det kanske går bra.

4 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att Theddy fixar det.Ändå bra att göra en undersökning.
  Synd att jag inte kunde närvara,hade jag åkt igår så hade vi mist en Tacka som har 3 lamm i en olycka.Nu lyckades jag rädda henne.Det är mening ibland att det inte alltid blir som planerat Det har jag lärt mig som djurägare under mitt liv.
  Ha det gott.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 2. Hej
  hoppas att allt varit bra i natt och att ni kommer iväg idag.
  Vill ju inte att nått ska hända.

  Tänker på er.
  Eva

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni fick sova i natt och att ni fick en tid i dag. Det är så jobbigt när ens djur blir sjuka och inte mår bra. Tänker pån er.
  Må så gott

  SvaraRadera
 4. Hoppas det gått bra idag.Kram från Inger

  SvaraRadera