lördag 27 juni 2009

Sista sommaren?

I torsdagens inlägg berättade jag om oasen Gubbens Trädgårdscafé, där vi har vårt stick-café på torsdagseftermiddagarna under sommaren, när vädret så tillåter. Jag uttryckte mina farhågor att Gubbens kanske ska rivas för att ersättas av hyreshus. När jag så slår upp lördagens Norrköpings Tidningar möts jag av följande annons från HSB:
Visst kan man bli ledsen, när man ser att denna idyll ska försvinna och att det är sista sommaren vi kan njuta av den unika miljön som Gubbens Trädgårdscafé erbjuder. I annonsen står det att man ska bygga 40 nya bostadsrätter i Bfr Gubben med säljstart årsskiftet 09/10 och med planerad inflyttning sommaren 2011. Samtidigt får man väl lyckönska alla som kommer att få bo i ett av Norrköpings attraktivaste områden med magnifik utsikt mot Motala Ström, Grand Hotell och stadskärnan.
Nu hoppas jag att vi ska kunna träffas på Gubbens många torsdagar den här sommaren mellan 13 - ca 15.30 och sticka tillsammans.
En stilla förhoppning är givetvis att jag tolkat bilder och information felaktigt och att man tänker låta Gubbens Trädgårdscafé få vara kvar. Vi får se hur det blir framöver. Får nog återkomma fler gånger i ärendet.

3 kommentarer:

 1. Känns som om ett mål för semestern borde vara att ta sig till Gubbens.
  Må gott

  SvaraRadera
 2. Man blir så ledsen att vi Norrköpingsbor mister denna oas.Dessutom så har de så fina vis-musik-kvällar med uppträdanden och allsång.Väldigt välbesökt och ofta.
  Den lugnande miljön gör gott för själens ro.Att sticka med vännerna är en fröjd på Gubbens som man tänker på när kylan kommer.
  Kram./Ella.

  SvaraRadera
 3. Visst är det tråkigt att man tänker ta bort den här oasen! Ska vi sitta på Drottninggatans trottoarserveringar och sticka nästa sommar? Lyckliga är väl de som får flytta in i fina lägenheter supercentralt förstås, men det är skönt att bo utanför centrum också!Kram/Kine

  SvaraRadera