fredag 5 december 2008

Julgröt och jullunch

Igår serverades vi julgröt och skinksmörgås på Vetekornet innan vi satte igång med stickcaféet. Bordet var mycket trevligt dukat och gröt och smörgås smakade jättegott. Det hela avslutades med kaffe och pepparkaka. Därefter vidtog det ordinarie stick-caféet. Stämningen är hög runt bordet. Flitens lampa lyser, många tips, råd och beskrivningar utväxlas. Alla ställer upp när det är någon som kört fast och behöver hjälp.

På fredagen var det dags för Whirlpool-pensionärernas traditionsenliga jullunch, som kommer från Sörby Herrgård och serveras i Whirlpools lunchrum. Det är trevligt att möta gamla arbetskamrater, många som man bara träffar vid det här tillfället. Ett glas glögg serverades före maten, som var mycket god och bestod av flera sorter sill, lax, paté, kalkon, skinka, köttbullar, Janssons frestelse m.m. Som dessert till kaffet fick vi ostkaka med hjortronsylt och grädde.

När vi ätit oss mätta blev det dags för lottdragning och utdelande av julklappar. I år hade jag turen på min sida och fick ett fint paket, som visade sig innehålla en bricka med Carl Larsson-motiv som passar bra att ha på julbordet.


På söndag är det dags att tända ljus nr 2 i adventsljusstaken. Så mörkt som det är på dagarna behövs allt ljus vi kan få. Önskar alla en bra 2:a advent.

2 kommentarer:

 1. Underbar dag!
  Tänk vad mysigt det är när man träffas och äter gott.och vi på stick-cafeét har det såå trevligt.
  Jag ser fram emot varje stickcafe´och
  känner att jag mår bättre i min reumatism när jag träffat alla och delat den glädje med alla som vi har tillsammans när vi stickar.
  Må bäst,Metta.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 2. Vad ni ser ut att ha trevligt.Jag hoppas att det inte ska dröja allt för långt in på det nya året innan jag kan komma och hälsa på er igen.

  SvaraRadera