onsdag 17 december 2008

Hemstickat till hemlösa


Så löd rubriken på en artikel vi kunde läsa i dagens NT. Det handlade om överlämnandet till de hemlösa i Norrköping av en mängd alster, som stickats av Hemstickan och Vetestickan. Initiativet togs av Ella i oktober, då hon läst om "Omsorgsjul satsar på de hemlösa"och undrat varför vi inte skulle kunna skänka stickade plagg till de hemlösa. Lennart Cederberg, ordförande i Omsorgsjul, blev mycket glad när han hörde om projektet och i måndags fanns Lennart på plats på Vetekornet för att ta emot ett antal mössor, sockor, halsdukar och vantar. Både NT och Folkbladet var inbjudna och i gårdagens Folkblad kunde vi läsa "Snart sticker de ut för att nå hemlösa".


Själva utdelningen till de hemlösa har skett idag i samband med en jullunch på Palace. Vi hoppas nu att våra bidrag ska ge litet värme, när kylan sätter in.
Responsen har varit fantastisk på stick-caféet och alla har tyckt att det varit jätteroligt att sticka till de hemlösa. Varje vecka har nya mössor, vantar, halsdukar m.m. lämnats in och snart fylldes kassarna, vilket syns på bordet nedan.

5 kommentarer:

 1. Mycket uppskattat av de 200 personer som kom till julfesten på Restaurang Palace i Norrköping.
  Föreningen Omsorgsjul-Hemlösa är verkligen tacksamma för detta bidrag!

  SvaraRadera
 2. Vill önska er en riktigt fin Jul och att ni får må riktigt gott

  SvaraRadera
 3. En riktigt God och skön Jul önskar jag dig Metta. Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du/ni får en riktigt trevlig Jul!

  SvaraRadera
 5. Hoppas du, ni haft en fin jul.
  Vill önska er ett riktigt Gott Nytt år.

  SvaraRadera