måndag 4 augusti 2008

Äntligen svalare

Jag gillar sol och värme, men ibland kan det bli litet för mycket av den varan och orken tryter, vilket den gjort under de senaste 2 veckorna. Har inte skrivit på bloggen på en och en halv vecka, så det finns en hel del att berätta om.

Börjar med att tacka för den fina utmärkelsen jag fått från Eva S och Kine. Tycker bloggskrivandet och bloggläsandet är en krydda i min tillvaro. Så många vänner jag fått både via bloggen och i verkligheten på stickcaféet. En helt ny värld har öppnat sig för mig på äldre dar.
Vill i min tur skicka utmärkelsen vidare till
Evas, som visar fantastiska bilder från sin trädgård och kommer med kloka ord
Kine, som blivit min personliga vän och som jag träffar varje vecka
Eva i Halmstad, som stickar så fantastiska saker och är en stor inspiratör
Linda, som stickar så underbara saker och som jag delar många tankar med trots åldersskillnaden
T & J, I will also give this award to my Canadian friends, Teri and Joline, who mean so much to me and whose blogg I really appreciate.

Måste visa en bild från stickcaféet på Gubbens den 24 juli, då vi var en liten grupp, men som för dagen utökats med trevligt besök av Inger från Linköping, Nisse och Theddy, gömd bakom bordet . Som vanligt en trevlig och givande stickstund i soligt och vackert väder.

Dags att visa vad jag har stickat, trots värmen. Nisse och jag har suttit varje dag i skuggan under ett parasoll i trädgården med varsin bärbar cd-spelare, lyssnat på cd-böcker och jag har stickat. Först blev det augustisockan Spring Forward, som jag tyckte var ett både trevligt och lättstickat mönster, som det säkert blir fler av.


Så har min FLS, February Lady Sweater, blivit färdig. Den var ganska tung, varm och otymplig att ha i knät när vi satt ute, så den avslutades igår när det var litet svalare. I stort sett är jag nöjd med den och kommer säkert att använda den. Så här efteråt kanske jag ångrar att jag inte valde ett annat garn, men den var trevlig att sticka. Den högra bilden fick Nisse förtroendet att ta på mig.

Nu ser jag fram emot helgen, då jag tillsammans med Kine och Ella ska åka på stickstämma till Hammarö utanför Karlstad. Nisse ska vara på Södergården (tre veckor från i morgon) och hunden ska vara hos Nisses brorsdotter och hennes ungdomar. Det blir alltså två dagar helt ägnade åt stickningen.

10 kommentarer:

 1. Koftan klär dig verkligen!Jättesnygg.
  Jag ser också fram emot Stickstämman.Förhoppningsvis lite svalare väder,verkar så.Ha det gott
  och sticka lugnt./Ella.

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ändå haft det ganska skönt där under parasollet. Fina saker har du fått klart också. Har börjat på augustisockan men inte kommit så långt.
  Vår fina altan har blivit för varm iblans trotts öppningsbara fönster. Då får man flutta ut i trädgården i skugga av hus och träd.

  Tack för den fina kommentaren du gav mig.
  Stickstämma på Hammarö har jag varit sugen på. I år missade jag anmälan. Ha det riktigt trevligt och må gott.

  SvaraRadera
 3. Vad fin din kofta blev och strumporna är också fina.Vi ses till helgen.

  SvaraRadera
 4. Tack Metta för utmärkelsen! Så fin tröjan blev - lite avundsjuk faktiskt. Sockorna ser så sköna ut och jag fick ju klämma lite på dem i torsdags. Börjat på mina och tycker mönstret är ganska kul.
  Kram Kine

  SvaraRadera
 5. Hittade hit via Lindas blogg och vill säga Hej! :=). Din februarikofta är jättefin!

  Hoppas ni får det trevligt på Hammarö.
  Boel/Saltflingan

  SvaraRadera
 6. Thank you thank you thank you!!
  What a wonderful thing to say about our blog!!
  You always make our day!
  And your sweater is gorgeous, just like you are!

  SvaraRadera
 7. Metta! You are just so sweet! And I have to say that getting comments from you or seeing our names mentioned on your blog gives me a thrill. You are so special to us and we appreciate you, too.

  SvaraRadera
 8. Vad fin din kofta blev och du passar otroligt bra i den färgen. Snart ska jag ta tag i min FLS igen.

  SvaraRadera
 9. Hej Metta! Tack snälla för utmärkelsen, vad glad jag blir =). Kram Linda

  SvaraRadera
 10. Både koftan och sockorna är jättefina!

  SvaraRadera