onsdag 16 april 2008

Tiden går fort

Idag fyller Theddy 6 år och han har snart varit hos oss i 5 år. Han föddes med ett litet hjärtfel och kunde inte överlämnas till nya ägare förrån han var 1 år gammal. Vi stod på kö för en valp, men så ringde I-M från kenneln och undrade om vi kunde tänka oss att ta hand om en ettåring i stället. Vi åkte ut till kenneln och det blev kärlek från första stund. Han kom direkt fram till mig och har varit "min" hund sedan dess. Jag är den som ger honom mat, promenerar med honom och han sover under min säng. Hans relation till husse är litet annorlunda, eftersom husse är handikappad. Han "vaktar" husse och ger till ett litet skall när husse behöver hjälp och jag inte hör. Ett underbart sällskap är han för oss båda. Hjärtfelet tycks inte påverka honom utan han är full av liv och älskar alla typer av bollekar och vi hoppas få ha honom flera år till.
Theddy längst till vänster med sina kullsyskon.

Theddy älskar bollar.När han var liten hade han s.k. "ståndöron, som senare blev "tippöron" och som är utmärkande för pumin.

7 kommentarer:

 1. Han är bra go´Theddy!Eftersom han är en vallhund förstår man hans kärlek till bollar och att ta på sig arbetet att vakta Husse.Han tar hand om sin flock!Må så gott,Metta och hoppas vi ses en stund i morgon på stickcafeét.
  Hälsa Husse./Ella.

  SvaraRadera
 2. Grattis lilla lurvboll! :) Du är bra söt och go du! *kram och rufs i pälsen* /tant Sofia

  SvaraRadera
 3. Det var roligt att du ville visa bilder från dina ungdomsår´Theddy!
  Jag är säker på att din flock är glad att du valde just deras hem,den dagen du lämmnade kenneln
  Grattis Theddy!
  Teta

  SvaraRadera
 4. Lätt att förstå att ni tycker om er lilla hund. Jättesöt är han.Är det månne en sån ras som inte fäller? Må gott

  SvaraRadera
 5. Ja, det är en ras som passar bra för allergiker. Vi hade besök av en manlig allergiker, som testade och lekte med Theddy en hel kväll, innan de köpte sin pumi och det har gått jättebra.

  SvaraRadera
 6. Tänk att djur kan vara så go´a! Vet att han har det jättebra hos er och att han förstår att han har ett "arbete" att utföra - vakta Husse vilket han är bra på har jag hört. Kan ej komma på caféet på måndag.
  Kram, Kine

  SvaraRadera
 7. EN så härlig hund ni har.
  Må så gott på er.
  Eva.

  SvaraRadera