söndag 2 september 2007

MS3 färdigstickad och Hanami påbörjad

I morse stickade jag de sista varven och gjorde jag avmaskningen på min Mystery Stole 3. För mig som aldrig tidigare spetsstickat har det givetvis varit en utmaning. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den förrän jag har blockat den och sett hur den då tar sig ut. Egentligen gör det inte så mycket, ty jag har lärt mig så mycket och framförallt har jag blivit en vän av spetsstickning. Mitt nästa projekt är Hanami KAL, som startade fredagen den 31 augusti. Det är ju inget riktigt "mysterium", då vi har hela mönstret som utgångspunkt, men vi är ca 125 medlemmar som ska sticka samtidigt och det ska bli skojigt att se alla olika slutresultat. Vi ska under första veckan sticka 2 rapporter (ca 70 varv) och jag har hittills stickat 32 varv. Kommer att lägga ut bilder vartefter projektet tar form. Givetvis ska jag visa bild på min MS3, när den blivit blockad.

I veckan har jag haft besök av min bror från Stockholm (Skarpäng, Täby), som gav mig en plattskärm till min dator och installerade den. Jag upptäcker nu så mycket smidigare det är med en plattskärm. Så, tack käre bror. Han hade också med sig 2 nystan svart Fyrisgarn, som min svägerska köpt åt mig på Hemslöjden på Sveavägen. Det ska ska jag sticka nya pulsvärmare av. Ett lämpligt stickjobb att ha vid TV:n, då jag tröttnat på att sticka sockor. Spetsstickning lämpar sig bäst när man sitter ostörd för sig själv.

2 kommentarer:

  1. Grattis till segern att lyckas sticka ett sådant mästerverk.Man växer med varje lyckad utmaning!!Vi se på stickcafe´i eftermiddag!Kram Ella.

    SvaraRadera
  2. WOW! Ett fyrfaldigt leve för Metta som rott iland ett sånt jätteprojekt! Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaaaa! :)
    Längtar efter att få se den helt färdig!
    ...och på fredag får jag äääntligen göra "den lilla boken"! *wee* :D KRAM

    SvaraRadera