tisdag 3 juli 2007

Tråkig dag

Idag har det känts litet tråkigt. Inget regn, men blåsigt och mulet. Sommaren kan väl inte redan vara över?? Det inbjöd inte precis till någon stickning i trädgården. Varför inte baka? Till förmiddagskaffet blev det en saffranskaka, inspirerad av Sofia. Visserligen inte gjord som "fin" sockerkaka, då jag inte hade så mycket smör hemma. Den såg i alla fall gul och fin ut och fick med beröm godkänt av maken, när vi smakade den till kaffet.

Väl i baktagen, var det bara att fortsätta med något matbröd. Jag hade 1 liter filmjölk hemma för att baka på och hade hittat ett recept "Hälsolimpa från SPA Sunne" på Marianne F:s hemsida. Litet olika sorters mjöl, krossad råg, solrosfrö och linfrö ingår, så den verkar mycket nyttig. Men vad händer när bakformarna är på rymmen? En hittade jag till slut, som jag kunde använda tillsammans med en liten långpanna. Har provsmakat brödet och det är mycket gott, även om det blev litet platt.

När bakandet var klart, blev det en stund över till stickning och ett par raggsockor blev avslutade och ett nytt par påbörjade. Kommer att fortsätta sticka under "Morden i Midsomer".

1 kommentar:

  1. Jättefin blogg!!!Hoppas dina änglatrumpeter "står stolta" än.
    Kram.Stickvännen Ella.

    SvaraRadera